Värm upp din villa gratis

Och minska din klimatpåverkan

Värm upp din villa gratis

Och minska din klimatpåverkan

Va? Gratis? Så bra kan det väl inte vara?!

Jo, faktiskt! Så här har vi räknat:

En genomsnittlig svensk villa med värmepump gör av med ca 12 000 kWh per år varav 7 000 kWh går till uppvärmning. En solcellsanläggning som täcker 68 kvm av taket och som ligger i sydvästlig riktning kostar lite drygt 120 000 kr efter bidrag och producerar ca 10 300 kWh per år. Den täcker alltså uppvärmningen med råge.
Om man sedan räknar med att man totalt betalar 1,30kr/kWh för el (inkl nätavgifter etc) och drar bort kostnaden för att låna (3% ränta) och amortera (på 25 år) till installationen, så har man i genomsnitt ungefär 2500 kr över varje år. Det är ju bättre än gratis till och med!
Och då värmer du huset gratis och med hållbar el.
Och du har blivit oberoende av framtida elprishöjningar
Och så har du höjt värdet på ditt hus.
Win-win-win-win!

Några nöjda villakunder

Våra kunder är väldigt nöjda, och det gör oss väldigt glada. Här kan du se några hus som vi har monterat solpaneler på.

8 fakta om solenergi för villor

Egen miljövänlig el

En solcellsanläggning är en bra investering för både plånbok och miljö. Du producerar el för ca 30 öre/kWh.

Öst till väst är bra!

Ett tak behöver inte ligga rakt sydligt för att det ska löna sig med solel. Tak som ligger från öst till väst passar utmärkt att sätta solpaneler på.

Billigare än någonsin

Låga priser på komponenter och bra bidrag från staten gör att det just nu är extra förmånligt att investera i en solcellsanläggning..

Du behöver inte betala allt själv

Du får bidrag från staten på 20% av den totala kostnaden.

Ekonomisk trygghet och oberoende

Med egenproducerad solel kan du göra dig mer oberoende av ditt elbolag och eventuella prishöjningar på elen framöver.

Snabb återbetalning

En solcellsanläggning från HPSolartech betalar tillbaka sig på 8-12 år och fortsätter producera el i minst 20 år till.

Överskott på sommaren

Solen skiner ju mest på sommaren och då producerar anläggningen mest el. Den el du inte använder säljer du till din elleverantör och den får du betalt för.

Underhållsfritt

En solcellsanläggning är, till skillnad från det mesta på ditt hus, helt underhållsfri. Du bör inte tvätta eller skotta av snö från dina paneler, de sköter sig helt själva.

Så här går det till

Kontakta oss

Det första du behöver göra är att kontakta oss och berätta att du funderar på en solcellsanläggning. Skicka gärna in dina kontaktuppgifter så hör vi av oss.

Simulering och offert

Vi tittar på satellitbilder ihop med grunduppgifterna som vi får av dig. Vi gör sedan en simulering av dina specifika förutsättningar där vi tar hänsyn till elförbrukningen, takets storlek, vinkel och väderstreck samt väderdata för den aktuella platsen och anläggningens detaljerade parametrar. Vi tar fram en budgetoffert för den optimala anläggningen för just dina förutsättningar och det du vill uppnå med din solinvestering.

Frågor och svar

När du får budgetofferten så dyker det säkert upp frågor. De svarar vi på och så diskuterar vi fram hur den bästa anläggningen ser ut för just dig beroende på mål, investeringsmöjligheter och möjliga fördelar beroende på anläggningsstorlek mm. Budgetofferten kan du också jämföra med offerter som du tar in från andra leverantörer.

Besök hos dig

När du har valt oss som leverantör kommer vi hem till dig för att göra en detaljerad uppmätning av ditt tak och för att diskutera placering av växelriktare och så. Då kan vi tillsammans gå igenom eventuella nya frågor så att allt är kristallklart. Med de uppdaterade måtten tar vi sedan fram en slutlig offert.

Pappersarbete och leverans

När du har godkänt offerten gör vi pappersarbetet åt dig kring bidrag och föranmälan. Sen återkommer vi med ett leveransdatum då vi levererar allt material till din fastighet.

Montering

Vi bokar en tid för montering då våra certifierade montörer installerar anläggningen på ditt tak. Du får en tiduppskattning på hur lång tid det tar och hur jobbet ser ut under tiden vi är på er fastighet.

Slutbesiktning och driftsättning

När allt är klart kommer en besiktningsman från oss gör en slutbesiktning av anläggningen. Vi trycker på startknappen och ser att allt funkar som det ska. Nu är det bara att luta sig tillbaka och njuta: av solen, de lägre elräkningarna och en passiv intäkt från solen..

Har du fler funderingar?

Till frågorna och svaren

Det har du säkert. Därför har vi samlat de

vanligaste frågorna med svar här.

Ska vi räkna på ditt hus?

Har du fler frågor eller nyfiken på vad solenergi skulle betyda för just dig?

Om du skickar in uppgifterna här bredvid så kan vi räknas fram en budgetoffert på en solcellsanläggning för ditt hus. Det gör vi såklart både kostnadsfritt och förutsättningslöst. Det blir en möjlighet för dig att se dina specifika förutsättningar.

Tack!

Om du vill kan du skicka med en bild på ditt hus.


Jag godkänner HPSolartech AB integritetspolicy. (Oblikatorisk)

För mer information klicka här; Integritetspolicy & GDPR

Kontakta oss

test

Gustav Alberius

Försäljningschef

018-59 18 00
gustav.alberius@hpsolartech.se

Svenska

Covid-19 - vad vi gör på HPSolartech!

Många kunder undrar vad som nu händer. Vi på HPSolartech följer mycket noga Folkhälsomyndigheternas rekommendationer för att minimera smittspridningen.